tiistai 2. heinäkuuta 2013

Vegaanin kermamansikkakakku

Oi Mutsi Mutsi -blogissa oli ennen juhannusta ihana kakkuohje, joka sai tällaisen kermakakkuja kaihtavan vegaaninkin himoitsemaan kunnon mansikkakermakakkua ja etenkin mascarponea. En kuitenkaan sortunut kaupausta hakemaan mascarpone-juustoa, mutta piti kakusta kuitenkin vegaaninen versio toteuttaa.


Vegaaninen kakkupohja:
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl soijamaitoa
1 dl öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa

Sekoita kuivat aineet, lisää soijamaito ja öljy. Lisää lopuksi etikka ja sekoita hyvin. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 16cm). Paista 175 asteessa noin 25minuuttia.

Täyte:
2,5dl (1purkki) Alpron air&creamya
½ purkkia Tofuttia
tanko aitoa vaniljaa
(tai 1-2tl vaniljasokeria)
1-2rkl sitruunamehua
½ dl tomusokeria (tai maun mukaan)

Vaahdota kerma. Pehmennä tofutti toisessa kulhossa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet tofutin sekaan. Lisää myös sitruunamehu ja tomusokeri tofutin joukkoon. Kääntele lopuksi kermavaahto tofutin joukkoon.

Ehkä meni täytteen kanssa vähän överiksi...

Irrotta jäähtynyt kakku vuoasta. Leikkaa halki yhdestä (tai kahdesta) kohtaa. Laita yksi kakkukerros takaisin vuokaan. Kostuta raparperimehulla ja sipaise pintaan ohut kerros mansikkahilloa. Lapio täytettä ronkisti pohjan päällä. Kostuta seuraava pala ja laita täytteen päälle. Anna kakun vetäytyä vuoassa muutama tunti jääkaapissa. Irroita vuoka ja lisää loppu täyte kakun päälle ja koristele mansikoilla ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti